środa, 2 lipca, 2025

Autor

Produkt Premium

Myśliwi z Niemiec przykładają bardzo dużą uwagę do właściwej promocji dziczyzny. W każdym sezonie coraz więcej obywateli tego kraju rozkoszuje się darami lasu. Ostatnie wyniki wskazują, że do handlu trafiło prawie 28 tysięcy ton! Najlepiej sprzedaje się mięso dzików ponad 14 tysięcy i sarny prawie 10 tysięcy ton. Na trzecim miejscu jest mięso z jelenia i daniela, którego sprzedano około 4 tysięcy ton.

Według sondażu jaki przeprowadził myśliwski związek 60 procent Niemców spożywa dziczyznę przynajmniej raz w roku, czyli 25 procent więcej niż dziesięć lat temu! To efekt właściwej strategii i wielu lat ciężkiej pracy, dlatego nie dziwi fakt, że uświadamiają konsumentów, żeby kupowali tą upolowaną w ich kraju. Przestrzegają rodaków, że w supermarketach dziczyzna może pochodzić z hodowli.

Związek prowadzi specjalny portal, gdzie Niemcy mogą przeczytać o walorach dziczyzny, ale również odszukać regionalnych dostawców, restauracje serwujące potrawy sezonowe i absolutnie naturalne. Udostępnionych jest tam również 200 prostych i smacznych przepisów, które mają zachęcać do gotowania.

Reklama

Na terenie całego kraju organizowane są myśliwskie pikniki, gdzie króluje dziczyzna. Dzięki temu lokalne media bardzo chętnie promują takie imprezy. Regularne odbywają się myśliwskie targi, które związek bardzo efektywnie wykorzystuje do promocji łowiectwa i dziczyzny. Nikogo nie powinno dziwić, że mięso z upolowanych dzików, saren i jeleni stało się w opinii wielu Niemców PRODUKTEM PREMIUM!

Poprzedni artykuł
Następny artykuł
WIĘCEJ ARTYKUŁÓW

Myśliwska zupa grzybowa

Smaku wielu dań nie da się uzyskać bez grzybów. Steki z rogacza, aż proszą się o towarzystwo prawdziwków, a zupa grzybowa, to prawdziwy rarytas w naszej kuchni myśliwskiej.

Myśliwski dzień dziecka

W całym kraju myśliwi organizują dzień dziecka. To zawsze doskonała zabawa i edukacja wypełniona mnóstwem atrakcji, więc przeciwnicy polowania agresywnie nas atakują.

III Festiwal Kultury Łowieckiej

Formuła połączenia wystaw, konferencji oraz pikniku łowieckiego podoba się myśliwym i mieszkańcom Ostrowi Mazowieckiej.

Kociołek myśliwski

Historia żeliwnego naczynia jest ściśle związana z gotowaniem na otwartym ogniu. Kociołek ewoluował przez wieki i stał się elementem naszej myśliwskiej tradycji.

Łowca ludojadów

Jim Corbett był jednym z najsłynniejszych myśliwych w historii. Polował na lamparty i tygrysy, które atakowały ludzi.

Moda na polowanie

Przeciwnicy polowania za wszelką cenę chcą udowodnić, że łowiectwo to upadającą tradycja. Tymczasem w Niemczech obserwujemy głęboką przemianę i pojawienie się całkowicie nowego pokolenia myśliwych.