Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

środa, 21 maja, 2025
Strona głównaPolowanieParostki z frytkownicy

Autor

Parostki z frytkownicy

Większość z nas ma problem gotowaniem trofeów w domu. Znam tylko jeden przypadek wspaniałej żony, która gotowania czaszek jeleni i kozłów może nie lubi, ale perfekcyjnie wykonuje. Jeśli dalej czytacie to wasza niewiasta samodzielnie nie garnie się do preparacji, a temat gotowania na kuchni naszych „rogów” wywołuje żywe dyskusje.

Temat specjalnego garnka można wprawdzie rozwiązać, ale specyficzny zapach trudno porównywać z aromatem gulaszu z jelenia lub rosołu z bażanta. Kombinujemy i mrozimy surowe czaszki, jednak nieubłaganie przychodzi czas wyceny. Szukamy dogodnego momentu, przygotowujemy narzędzia i hurtowo przystępujemy do gotowania. Pewnym rozwiązaniem jest ognisko w ogrodzie lub… Zwykła frytkownica, którą spokojnie możemy wystawić nawet na balkon. Koszt kilkuset złotych może rozwiązać przynajmniej dwa problemy. Szybką preparację (ponoć wystarczy 20 min) i ominięcie dyskusji z domownikami.

Poprzedni artykuł
Następny artykuł
WIĘCEJ ARTYKUŁÓW

Żaby Dorożały

Obrońcy praw zwierząt zasiadający w Państwowej Radzie Ochrony Przyrody wprowadzili w błąd podsekretarza Dorożałę i muszą zjadać „żaby”, które wyprodukował pan Mikołaj.

Gwiazdy na emeryturze

Ikona francuskiego kina Brigitte Bardot cały czas - jak wiele innych gwiazd na emeryturze - chce istnieć w mediach i walczy z myśliwymi.

Selekcja osobnicza do kosza

Niemiecka teoria, że dzięki „selekcjonowaniu” rogacze będą mieć coraz większe parostki jest utopią. Należy jak najszybciej zlikwidować zasady selekcji osobniczej!

Wszyscy myśliwi skazani

Organizacje antyłowieckie triumfują, a środowisko myśliwych nie może uwierzyć, że sąd skazał wszystkich uczestników polowania za zabicie niedźwiedzicy, która zaatakowała i ciągnęła do lasu swoją ofiarę.

Wartość hiszpańskiego łowiectwa

Łowiectwo w Hiszpanii generuje ponad 10 miliardów euro obrotu w skali roku i tworzy 199 000 miejsc pracy.

Zakłamywanie rzeczywistości

Przeciwnicy łowiectwa tocząc swoją ideologiczną wojenkę przekraczają granice śmieszności, co jest ewidentnym dowodem, że przegrywają na całej linii.